Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

MAE rus: apropierea Moldovei de NATO va duce la pierderea totală a suveranității

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2023
Abonare
Reprezentantul oficial al MAE al Federației Rusie a menționat că creșterea interacțiunii dintre autoritățile Moldovei și Alianța Nord-Atlantică ar putea duce țara la pierderea suveranității.
CHIȘINĂU, 20 iulie - Sputnik. Conducerea Moldovei ar trebui să conștientizeze că apropierea țării de NATO atrage după sine pierderea completă a suveranității acesteia. Declarația a fost făcută de reprezentantul oficial al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova.
„Am vrea să credem că ”bomondul” politic moldovenesc conștientizează totuși că apropierea sa de NATO nu numai că nu aduce un plus de securitate, ci și atrage după sine pierderea completă a suveranității”, a declarat ea.
Zakarova a amintit că Rusia și-a exprimat în repetate rânduri poziția în legătură cu „continuarea politicii provocatoare de extindere a NATO, în particular, atragerea Moldovei în alianță, în pofida neutralității sale consacrate în Constituție”.
„Noi înregistrăm creșterea consecventă a interacțiunii Chișinăului cu structurile euro-atlantice, pe care forțele pro-occidentale aflate astăzi la putere o realizează contrar intereselor naționale și fără a ține cont de opinia propriilor cetățeni”, a adăugat diplomatul.
Ea a subliniat de asemenea că peste 60% dintre cetățenii Moldovei se pronunță împotriva aderării țării la NATO.
„Evident, poporul moldovenesc care în mod tradițional are o atitudine prietenoasă față de țara noastră, spre deosebire de actualii lui lideri, este pe deplin conștient de caracterul agresiv al Blocului nord-atlantic și înțelege că situația din Ucraina vecină a fost provocată în mare măsură de încercările iresponsabile de extindere a alianței”, a subliniat Zaharova.
Fluxul de știri
0