Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia nu va abandona niciodată obiectivele operațiunii sale militare

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 20.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Spre deosebire de Occident, rușii știu pentru ce luptă, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, care a subliniat că Rusia nu va abandona niciodată obiectivele operațiunii sale militare.
BUCUREŞTI, 20 iul – Sputnik. Obiectivele Rusiei în Ucraina sunt nongociabile și existențiale, a explicat miercuri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul unei întâlniri anuale cu organizații interne nonguvernamentale și nonprofit.
„Nu putem și nu vom renunța niciodată la obiectivele anunțate ca parte a operațiunii militare speciale”, a spus Lavrov, adăugând că Moscova a avertizat ani de zile cu privire la transformarea Ucrainei într-o amenințare militară directă la ușa Rusiei.
„Au existat planuri de a crea baze militare pe marea Azov și în Crimeea. Regimul, care și-a dovedit esența neonazistă de mai multe ori, a fost încurajat constant să extermine tot ce este rus: cultura, educația, mass-media și pe rușii înșiși, în acele teritorii unde strămoșii lor glorioși au trăit și au construit orașe timp de secole”, a declarat ministrul rus, citat de RT.
Occidentul își poate petrece timpul dezbătând cu privire la eficacitatea „ofensivei” Ucrainei, la cât de avansat este obiectivul lor de „eliberare a teritoriului lor până la granițele din 1991” și modul cum Rusia zădărnicește acest obiectiv, a adăugat Lavrov.
„Noi ştim pentru ce luptăm”, a subliniat ministrul rus de Externe.
Deşi contracararea mașinii de propagandă occidentală poate părea o muncă sisifică, lumea deja se schimbă, a spus Lavrov în conferință.
„Vedem creșterea conștiinței de sine, a sentimentului propriei identități și a dorinţei de-a o apăra, în țările Eurasiei, în regiunea Asia-Pacific, în Orientul Mijlociu, în Africa, în America Latină. Procesul de formare a unei lumi multipolare nu poate fi oprit”, a adăugat înaltul diplomat.
„Această realitate trebuie recunoscută. Înţeleg că este dificil pentru Occident să facă acest lucru. Dar, dacă vor să încetinească în mod artificial procesul istoric obiectiv, atunci nu vor face decât să crescă prețul pe care umanitatea – inclusiv Occidentul – îl va plăti pentru justiție”, a evidenţiat Lavrov.
Înaltul diplomat al Rusiei a subliniat că nu există democrație în NATO, ci doar presiune exercitată sub masca unanimității. De asemenea, UE a abandonat principiul consensului și încearcă să constrângă membri precum Ungaria și Polonia, care se opun distrugerii valorilor și tradițiilor naționale.
„Nu există astfel de "reguli" în asocierile la care participăm și pe care le dezvoltăm ca priorități”, a menționat Lavrov, referindu-se în special la CSTO, Uniunea Eurasiatică, Organizația de Cooperare de la Shanghai și BRICS, printre altele.
Fluxul de știri
0