Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Italia a început să priveze lesbienele de drepturile părintești

© Sputnik / Макс Ветров / Accesați arhiva multimediaPrunc într-o Biserică ortodoxă lângă icoana Maicii Domnului cu prunul Iisus în brațe, imagine simbolică
Prunc într-o Biserică ortodoxă lângă icoana Maicii Domnului cu prunul Iisus în brațe, imagine simbolică - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Abonare
Italia a început să priveze mamele lesbiene de drepturile părintești, pentru că legile țării nu permit copiilor să aibă două mame.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. Daily Mail a relatat povestea lui Michela Leidi, în vârstă de 38 de ani, care a aflat în iarnă că numele ei a fost șters de pe certificatul de naștere al fiicei sale, deoarece nu este mama biologică. Numele soțului ei, care a rămas însărcinată prin inseminare artificială, a rămas pe document.
Michela și soția ei, Viola, consideră că, în acest fel, guvernul italian vrea să reprime practicile parentale între persoane de același sex și maternitatea surogat, precum și să impună țării "valorile sale morale conservatoare".
Publicația notează că în Italia este permisă căsătoria între persoane de același sex din 2016, însă coaliția premierului Giorgia Meloni nu este de acord cu co-parentingul de către cuplurile LGBT și spune că legile țării nu permit copiilor să aibă două mame.
Admitere la studii, Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Societate
A început admiterea 2023 în învățământul profesional tehnic
Fluxul de știri
0