România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

General SRI: Noi decidem care este voința națională

© Photo : CotidianulSRI
SRI - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Abonare
Un scandal de proporții stă să izbucnească în România, după ce un general SRI, Anton Rog, recunoaște cu nonșalanță că serviciul secret român acționează în contra libertății de expresie dar și că SRI va influența rezultatele alegerilor din România.
BUCUREȘTI, 19 iul -Sputnik. Generalul SRI Anton Rog, șeful centrului Cyberint al principalului serviciu secret român a declarat, invitat la o dezbatere publică, că SRI este tot mai activ în controlarea și lichidarea site-urilor și platformelor online ce nu sunt conforme cu narativul oficial, euro-atlantic.
De asemenea, oficialul a declarat că SRI se va implica în campania electorală cu scopul explicit de a împiedica și sancționa (inclusiv prin forță) campaniile electorale care nu sunt conforme cu viziunea SRI cu privire la care ar trebui să fie voința electoratului.
”Deci din 14 martie avem lege care ne obligă să acționăm. Ce face centrul Cyberint în această situație? Dacă acea campanie e de dezinformare, de influență, un atac hibrid la ordinea constituțională, adică influențează alegerile – înseamnă că voința electoratului, parte din Constituție, e schimbată – atunci noi ne folosim toate mijloacele și forța de care dispune un serviciu de informații pentru a elimina acea amenințare”, a spus generalul Rog.
Tot mai multe voci, între care cea a activistului Dan Chitic, a jurnalistei Sorina Matei, solicită SRI explicații și, eventual, demiterea generalului.
Fluxul de știri
0