Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Evghenia Guțul a depus jurământul în calitate de guvernator al autonomiei găgăuze

© Sputnik / OsmatescoИнаугурация башкана Гагаузии Евгении Гуцул
Инаугурация башкана Гагаузии Евгении Гуцул - Sputnik Moldova, 1920, 19.07.2023
Abonare
La Comrat, găgăuzii au participat la ceremonia de inaugure a noului guvernator al autonomiei găgăuze cu drapelele Republicii Moldova și al autonomiei găgăuze.
CHIȘINĂU, 19 iul – Sputnik. În Găgăuzia s-a desfășurat ceremonia de inaugurare a guvernatorului autonomiei, Evghenia Guțul.
Noul guvernator al Găgăuziei a promis să activeze în cadrul constituției Republicii Moldova. Ea a declarat că va fi un guvernator pentru Găgăuzia, nu pentru unele partide și că va fi un bașcan progăgăuz.
„Voi fi credincioasă poporului meu, care mi-a încredințat viitorul lui. Îmi voi aplica toate cunoștințele și puterea pentru a îmbunătăți interesele locuitorilor Găgăuziei în cadrul statutului Găgăuziei și al Constituției Republicii Moldova”, a declarat Guțul.
Evghenia Guțul a promis că va menține relațiile bune cu România
"Vom fi mereu deschiși tuturor parteneriatelor de afaceri. Vă asigur că se vor menține relații bune cu Turcia, Europa, Rusia, cu vecinii noștri - Ucraina și România și așa mai departe", a spus Guțul.
Ea a menționat că împreună cu echipa va demonstra că Găgăuzia poate deveni un exemplu de dezvoltare. Guțul a mai subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită dezvoltării economiei, va păstra proiectele sociale existente și va lansa altele noi.
Fluxul de știri
0