Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA vrea să discute cu China despre schimbările climatice

© AP Photo / Ng Han Guan, PoolDrapelele Chinei și SUA
Drapelele Chinei și SUA - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2023
Abonare
Un nou desant diplomatic american are loc la Beijing, semn că administrația Biden vrea să ajungă la un acord cu partea chineză. De data aceasta mesajul americanilor e legat de ecologie.
BUCUREȘTI, 18 iul - Sputnik, Bogdan Duca. O delegație condusă de fostul vicepreședinte al SUA, John Kerry, cunoscut pentru relațiile sale de prietenie în cercurile guvernamentale de la Beijing, se află în China pentru a discuta despre mediu.
SUA încearcă să convingă pe chinezi să nu îi mai depășească ca putere economică, invocând schimbările climatice. Cum SUA și China sunt cei mai mari ”poluatori” din lume în acest moment, e destul de transparent faptul că ecologia este doar un pretext pentru a încerca obținerea unui echilibru industrial favorabil….americanilor.
”Schimbarea climatică reprezintă o ''ameninţare la adresa umanităţii'' care necesită un nou tip de cooperare între China şi Statele Unite, în pofida diferendelor, a declarat, marţi, la Beijing, emisarul special american pentru climă, John Kerry.
John Kerry, a cărui vizită la Beijing se încheie miercuri, a cerut o "acţiune urgentă" în materie de climă între China şi Statele Unite, cei mai mari doi emiţători de gaze cu efect de seră din lume.
"Cooperarea în domeniul schimbării climatice progresează între China şi Statele Unite, aşa ca avem nevoie de sprijinul comun al popoarelor ambelor ţări", a afirmat, la rândul său, şeful diplomaţiei chineze Wang Yi, mult mai rezervat în speculații cu privire la ”climă”.
"Avem nevoie de o relaţie sănătoasă, stabilă şi de durata între China şi Statele Unite", a mai spus ministrul chinez.
Recoltare, grâu - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Economie
Agricultorii, îndemnați să asigure măsurile de prevenire a incendiilor
Fluxul de știri
0