Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

România înfiinţează secţii universitare în Ucraina în limba... engleză

© Pixabay / StockSnapStudenți în bibliotecă
Studenți în bibliotecă - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2023
Abonare
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vrea să înființeze secții la Cernăuți, Odesa și Ismail dar cursurile nu vor putea fi ținute în română, ci în engleză.
BUCUREȘTI, 18 iul – Sputnik, Marius Holdean. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași continuă să depună eforturi pentru înființarea unor extensii în Ucraina, în orașele Cernăuți, Odesa și Ismail.
Rectorul instituției, prof. univ. dr. Tudorel Toader a anunțat că a contactat oficialitățile locale din respectivele orașe în vederea înființării extensiilor. El a mai spus că aceste cursuri vor fi predate în limba engleză deoarece legislația ucraineană nu permite înființarea unor astfel de programe în limba română.
„Am stabilit să înființăm astfel de specializări, de extensiuni, doar că în momentul de față e conflictul din Ucraina, care așteptăm să se termine. Legislația din Ucraina nu permite în limba română vom face în limbă engleză. Eu personal am făcut demersuri legale la autoritățile de cel mai înalt rang din țară cerând ca să se încheie un parteneriat cu Guvernul din Ucraina, exact cum este parteneriatul cu Guvernul din Moldova, în baza căruia să putem înființa astfel de filiale. Ni s-a răspuns că da, vom face demersuri. Eu sunt încrezător”, a declarat Tudorel Toader pentru Radio Iași.
Donbas, arhiva foto - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Internațional
Radio China: SUA încearcă să reproducă în Ucraina crimele comise în Laos
Fluxul de știri
0