Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden vrea pace cu Netanyahu

© AP Photo / Gerald HerbertJoe Biden și Benjamin Netanyahu, foto din arhivă
Joe Biden și Benjamin Netanyahu, foto din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 18.07.2023
Abonare
Administrația Biden încearcă să „dreagă busuiocul” în relația cu Israelul, după creșterea tensiunilor dintre cele două state, în urma realegerii premierului Netanyahu, dar și a reformelor dure în justiție impuse de majoritatea conservatoare din Knesset.
CHIȘINĂU, 18 iul - Sputnik, Bogdan Duca. Deși initial administrația Biden își exprimase rezerva cu privire la o normalizare a relațiilor dintre Washington și Tel Aviv, în contextul în care Netanyahu, un cunoscut critic al lui George Soros, eminența cenușie din spatele democraților americani, a revenit la putere în Israel, lucrurile par să se schimbe.
„Preşedintele Biden l-a invitat pe prim-ministru pentru o reuniune în curând în SUA. Premierul a acceptat invitaţia”, se afirmă într-un comunicat al biroului lui Netanyahu.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe indicase săptămâna trecută că preşedintele Biden îl va primi și pe omologul său israelian, Isaac Herzog, în 18 iulie la Casa Albă.
SUA încearcă să își refacă prieteniile și alianțele tradiționale, grav zguduite de evoluțiile politice și economice de pe scena internațională.
Aleksandar Vucic - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2023
Internațional
Ce a făcut președintele Serbiei pentru păstrarea intereselor naționale
Fluxul de știri
0