Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Politicianul Oleg Horjan din Transnistria, asasinat în propria casă

© Sputnik / Mihai CarausAcces interzis Politia
Acces interzis  Politia - Sputnik Moldova, 1920, 17.07.2023
Abonare
Poliția Republicii Moldova informează că cetățeanul Horjan Oleg a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului.
CHIȘINĂU, 17 iul – Sputnik. Un asasinat politic de rezonanță a avut loc în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. A fost ucis cu bestialitate liderul comuniștilor transnistreni Oleg Horjan, care era în opoziție față de regimul de la Tiraspol.
Pe acest caz s-au sesizat politicieni de la Chișinău, cum ar fi Mark Tkaciuk, cu care comuniștii transnistreni aveau o relație de colaborare, dar și însuși liderul Partidului Comunist din Federația Rusă, Ghenadi Ziuganov, care a vorbit despre asasinarea lui Horjan la o conferință de presă la agenția TASS. Ziuganov a cerut demararea unei anchete penale.
Poliția Republicii Moldova de asemenea informează că cetățeanul Horjan Oleg (anterior deținut ilegal de așa numitele autorități de la Tiraspol) a fost depistat împușcat în propria locuință dintr-o localitate din apropierea Tiraspolului.
Poliția Republicii Moldova s-a autosesizat și întreprinde toate măsurile de investigație corespunzătoare ce vizează infracțiunea de omor.
Fluxul de știri
0