Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

La Constanța a început exercițiul 'Poseidon 2023'

© Photo : Forţele Navale RomâneExerciții militare ale Forțelor Navale Române
Exerciții militare ale Forțelor Navale Române - Sputnik Moldova, 1920, 16.07.2023
Abonare
Portul Constanţa a găzduit, sâmbătă, ceremonia de deschidere a exerciţiului ''Poseidon 2023'', la care participă 750 de militari din nouă state
BRUXELLES, 15 iul – Sputnik, Daniela Porovăț. Comandantul Flotei "Viceamiral Vasile Urseanu", contraamiralul de flotilă Cornel-Eugen Cojocaru, a declarat presei, la finalul ceremonialului, că obiectivele propuse sunt în conformitate cu ameninţările de la Marea Neagră. Doar că și el recunoaște că aceste amenințări sunt mine, despre care nu precizează că aparțin țării ”prietene” Ucraina.
"Pentru menţinerea căilor de navigaţie libere împotriva pericolului de mine desfăşurăm acest exerciţiu cu capabilităţi reale, astfel încât să fim în măsură ori de câte ori descoperim o mină să o şi distrugem. Avem secvenţe interinstituţionale pe care le-am planificat împreună cu toate instituţiile din Constanţa pentru a putea face faţă oricăror provocări care pot apărea", a spus contraamiralul Cojocaru.
Ceea ce nu a spus militarul român este că aceste mine sunt ucrainene și că ele pun în pericol traficul naval și chiar pescarii din Marea Neagră.
Confruntări armate în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2023
Internațional
Africa a surprins SUA și Europa cu poziţia sa de neutralitate
Fluxul de știri
0