Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Bulgaria nu crede în promisiunile Europei

© AFP 2024 / KENZO TRIBOUILLARDMariya Gabriel
Mariya Gabriel - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2023
Abonare
Bulgaria consideră că e exagerat să fim optimiști cu privire la apelul PE pentru Schengen
Bruxelles, 15 iul – Sputnik. Vicepremierul bulgar Maria Gabriel a declarat, comentând apelul al Parlamentului European pentru admiterea Bulgariei și României în Schengen până la sfârșitul acestui an, că „nu ar trebui să abordăm situația cu un optimism excesiv”, notează Dnevnik.
Vicepremierul bulgar și ministru al afacerilor externe, Maria Gabriel, a comentat votul de din 12 iulie privind un nou apel al Parlamentului European (PE) pentru admiterea Bulgariei și României în Schengen până la sfârșitul acestui an, că „nu ar trebui să abordăm situația cu un optimism excesiv” și că este important ca Bulgaria să rămână activă pe acest subiect. Potrivit spuselor sale, Bulgaria ar trebui să continue discuțiile cu Olanda și Austria.
„Cunoscându-i pe partenerii europeni, cunoscând situația politică internă în particular din cele două țări ce și-au exprimat considerațiile împotriva aderării Bulgariei, ca să mă exprim diplomatic, noi trebuie să continuăm să vorbim cu rezultate, cu fapte și să fim parte din problema globală a migrației, ", a subliniat ea.
Maria Gabriel a mulțumit PE, care „de-a lungul anilor a rămas consecvent în a apăra dreptul de a fi membru al Bulgariei și României pe baza unor criterii îndeplinite”. Potrivit acesteia, primul pas pozitiv în legătură cu aderarea la Schengen este propunerea Comisiei Europene de a pune capăt Mecanismului de Cooperare și Verificare. Țările de Jos au condiționat statutul de stat membru Schengen de Mecanism, care este legat de reformele din sistemul de justiție. „Nu știm dacă Mark Rutte va fi principalul nostru interlocutor, de aceea subiectul Schengen este primul la fiecare dintre niveluri”, a punctat Gabriel.
Fluxul de știri
0