Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Autoritățile de mediu se pregătesc pentru lucrările de împădurire de toamnă

© Sputnik / Mihai CarausVegetație, copaci
Vegetație, copaci - Sputnik Moldova, 1920, 15.07.2023
Abonare
Autoritățile de mediu se pregătesc pentru lucrările de împădurire de toamnă, iar una dintre pepinierele pe care se mizează este cea a ocolului silvic Hîrbovăț.
CHIȘINĂU, 15 iul – Sputnik. Serviciul de presă al Ministerului Mediului informează că secretarul de stat, Aliona Rusnac, a efectuat o vizită de lucru la ocolul silvic Hîrbovăț, raionul Anenii Noi, din cadrul „Întreprinderii de stat pentru silvicultură Tighina”.
Oficialul a inspectat pepiniera de 16 ha a ocolului, unde sunt pregătiți puieți pentru Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor.
„Întreprinderea de stat pentru silvicultură Tighina” deține șase ocoale silvice și gestionează fondul forestier – proprietate publică a statului pe o suprafață de circa 24 mii ha. Întreprinderea este implicată activ activitățile din cadrul Programului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, prin identificarea terenurilor și creșterea materialului săditor pentru implementarea lucrărilor de împădurire preconizate pentru etapa următoare – din toamna acestui an.
Puieți de arbori - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2023
Republica Moldova
Angajații Ministerului Mediului au plantat într-o singură zi o viitoare pădure
Fluxul de știri
0