România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis se duce iar în America Latină

© Sputnik / STRINGERKlaus Werner Iohannis, Președintele României
Klaus Werner Iohannis, Președintele României - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2023
Klaus Werner Iohannis, Președintele României
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Klaus Iohannis participă la Summit-ul Comunității Statelor Latino-Americane și Caraibiene
BUCUREŞTI, 14 iul - Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 17-18 iulie 2023, la al treilea Summit Uniunea Europeană – Comunitatea Statelor Latino-Americane și Caraibiene (UE-CELAC), care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei. La reuniune vor participa șefii de state și de guverne din cele două regiuni.
Summitul are ca scop principal relansarea parteneriatului dintre UE-CELAC, în contextul evoluțiilor geopolitice internaționale complexe influențate inclusiv de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.
Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, președintele României îşi va exprima sprijinul pentru obiectivul major al Uniunii Europene de a relansa parteneriatul cu regiunea Americii Latine și Caraibilor, concretizat și prin organizarea acestui Summit, primul de acest fel în ultimii opt ani. Președintele Klaus Iohannis va susține de asemenea importanța cooperării UE-CELAC pentru gestionarea noilor provocări globale, a crizelor complexe cu care se confruntă ambele regiuni, dar și a noilor oportunități de dezvoltare care pot fi fructificate printr-o cooperare mai aprofundată.
Nikolai Denkov - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2023
Internațional
Premierul Bulgariei, întâlniri cu omologul român la București
De asemenea, Președintele României va arăta că angajamentul activ al României pentru cooperarea mai strânsă dintre cele două zone a fost reconfirmat în toate întâlnirile pe care le-a avut cu omologii săi, cu prilejul vizitelor întreprinse în Brazilia, Chile și Argentina în luna aprilie a acestui an, în cadrul cărora a abordat prioritar pregătirile reuniunii la nivel înalt de la Bruxelles.
Președintele Klaus Iohannis va participa, totodată, la masa rotundă cu tema „Combaterea schimbărilor climatice: spre o tranziție echitabilă și durabilă”, unde va susține rolul activ pe care țara noastră este pregătită să îl asume în cooperarea UE–CELAC în acest domeniu.
Fluxul de știri
0