România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Gabriela Firea a demisionat în urma scandalului azilelor

Gabriela Firea - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2023
Abonare
Gabriela Firea a transmis primul mesaj după demisia din funcția de ministru: ”Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște”
BUCUREȘTI, 14 iul – Sputnik După ce a demisionat din funcția de ministru al Familiei în urma scandalului azilelor, Gabriela Firea a transmis primul mesaj.

”Mi-a fost milă mereu de oamenii aflați în nevoie, am ajutat cât am putut pe oricine. Indiferent că am fost sau nu în funcții publice. Cei care mă cunosc personal și nu “de la televizor” știu asta.

Se poate uita cineva în ochii mei să-mi spună că eu aș fi putut ști și tolera cel mai mic rău față de cineva? Îmi pare rău pentru fiecare om în suferință. Inclusiv sau mai ales acum, de cei care nu au fost bine îngrijiți și protejați în căminele de seniori și dizabilități. Am fost prezentată nedrept în mass media din ultimele 10 zile ca un om prefăcut, cinic, surd la suferința celor din jur”, a declarat ea.

Firea spune că ea și soțul ei au fost zugrăviți în chip negativ tocmai pentru că incomodează prin suma faptelor bune pe care le-au făcut și prin conduita lor.
”Se poate vedea clar din cele 600 de pagini ale referatului procurorilor, urmare a anchetei derulate timp de jumătate de an, că nici eu, nici soțul meu, nici sora mea - care a lucrat doar pentru Serviciul de copii - NU suntem implicați și NU am avut cunoștință de ceea ce se întâmplă în aceste centre”, a mai spus ea.
În aceste 10 zile de război total pentru demolarea ei și mai puțin pentru aflarea adevărului, Firea spune că a observat că subit, ca la un semn sau o comandă, a existat un singur interes : să se arunce cât mai mult noroi spre ea, cât mai multe dezinformări, să se exercite presiune mediatică asupra ei și a soțului meu, să fim puși la stâlpul infamiei, cu un singur scop.
”Scopul nu era doar să plec din Guvern. Conduc ministerul cu cel mai mic buget și m-am luptat, uneori, inclusiv cu cei care trebuiau să mă ajute pentru toate proiectele realizate, cu mare chin, într-un an și jumătate. Obiectivul demolatorilor mei din multe direcții este să nu mai intru în cursa pentru Primăria Capitalei! Să nu mă mai aliniez la startul precampaniei! Toate sondajele arată că aș fi câștigat în orice formulă politică”, a acuzat Firea.
Fluxul de știri
0