Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Conflictul din Ucraina, în impas

John Kirchhofer  - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2023
Abonare
Un oficial american din domeniul informațiilor spune că conflictul dintre Ucraina şi Rusia se află în impas
BRUXELLES, 14 iul – Sputnik Potrivit Bloomberg, conflictul dintre Ucraina și Rusia a ajuns în impas, spune un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații americane, oferind o evaluare pesimistă a unei contraofensive despre care unii lideri americani și europeni sperau că va întoarce situația în favoarea Kievului.
"Cu siguranță ne aflăm într-un oarecare impas", a declarat joi John Kirchhofer, șeful de stat major al Agenției americane de informații pentru apărare, în cadrul unei conferințe la Washington. "Unul dintre lucrurile pe care liderii ruși le cred este că pot rezista mai mult decât sprijinul Occidentului", a adăugat el.
Perspectiva lui Kirchhofer cu privire la stadiul contraofensivei ucrainene a contrastat cu evaluările mai optimiste ale altor oficiali americani, inclusiv ale șefului Statului Major Întrunit, Mark Milley, care a declarat luna trecută că forțele ucrainene "avansează constant". În același timp, Milley a spus că nimeni nu ar trebui să își facă iluzii pentru că lupta va fi "foarte lungă" și "foarte sângeroasă".
Kirchhofer a fost la fel de pesimist în ceea ce privește cererea Ucrainei pentru mai multe arme - și mai puternice - din partea SUA și a aliaților săi. El a citat decizia SUA de a trimite Ucrainei bombe cu dispersie și sisteme de rachete HIMARS, precum și furnizarea de rachete Storm Shadow de către Marea Britanie.
"Niciuna dintre acestea, din păcate, nu reprezintă Sfântul Graal pe care ucrainenii îl caută și care le va permite să răzbată", a declarat Kirchhofer.
Fluxul de știri
0