Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Beleakov: Tiraspolul tratează cu îngrijorare apelurile de retragere a pacificatorilor ruși

© Sputnik / Сергей Кузнецов / Accesați arhiva multimediaРоссийские миротворцы на блокпосту, расположенном на въезде в город Бендеры.
Российские миротворцы на блокпосту, расположенном на въезде в город Бендеры. - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2023
Abonare
Oleg Belyakov a declarat că apelurile exprimate la summitul NATO cu privire la retragerea a trupelor rusești de menținere a păcii din Transnistria nu au niciun temei real.
CHIȘINĂU, 14 iulie - Sputnik. Apelul NATO către Rusia de a-și retrage trupele de menținere a păcii din Transnistria, care au fost exprimate în cadrul summit-ului NATO de la Vilnus, nu au un temei real, a declarat șeful delegației transnistrene la Comisia mixtă de control, Oleg Beleakov.
Potrivit acestuia, Tiraspolul tratează astfel de declarații cu mare îngrijorare.

"Noi întotdeauna evaluăm această situație din punctul de vedere al operațiunii de menținere a păcii, deoarece înțelegem perfect că, orice inovație de acest fel, care nu asigură menținerea securității și păcii pe acest teritoriu ar putea avea consecințe grave", a spus el.

Belyakov a reamintit cum reprezentanții misiunii civile de observatori (cu care se insistă în permanență să fie înlocuite actualele forțe de menținere a păcii) au părăsit în grabă regiunea în timpul conflictului din 1992.

"Am evacuat acești observatori civili... i-am scos din zonele de conflict, am încercat să le asigurăm securitatea. Singura componentă care poate menține pacea astăzi este operațiunea de menținere a păcii existentă", a adăugat Beleakov.

Trupele rusești de menținere a păcii au fost introduse în zona de război la 29 iulie 1992, în conformitate cu un acord semnat de președinții Federației Ruse și Republicii Moldova.
Fluxul de știri
0