Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ameninţare din partea Comisiei Europene

© AP Photo / Yves LoggheDrapele UE în fața sediului Comisiei Europene
Drapele UE în fața sediului Comisiei Europene - Sputnik Moldova, 1920, 14.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisia Europeană avertizează cu suspendarea fondurilor europene pentru România, iar un analist economic spune că "nu vorbim de evaziunea fiscală, vorbim de creștere de taxe"
BUCUREŞTI, 14 iul - Sputnik. Pe masa coaliției sunt mai multe măsuri care ar putea să facă viața românilor mult mai scumpă și să nu aducă nici foarte mulți bani în buget.
"Văd în fiecare zi noi propuneri de modificări fiscale care vin să bulverseze pe toată lumea. Asta arată că există o disperare din această perspectivă și că nu au o strategie concertă menită să aducă mai mulți bani la buget. Noi, în loc să reducem cheltuielile bugetare, cum face Germania, care taie din cheltuielile statului să se încadreze în ținta de deficit, le creștem”, a declarat Adrian Negrescu.
Aceste taxe care vor fi introduse de la 1 septembrie nu vor fi de ajuns să ducem deficitul în 4,4%, iar dacă nouă ni se suspendă fondurile europene, înseamnă că ne luăm adio de la investiții în 2023 și probabil în 2024, a mai spus analistul.
Acesta atrage atenția că fiecare ministru trebuie să vină cu un plan, să taie de unde trebuie și că nu mai e vorba de evaziunea fiscală, ci de creștere de taxe.
”S-ar putea ca toate aceste creșteri de taxe să se întoarcă împotriva guvernului", a mai spus Adrian Negrescu.
Fluxul de știri
0