Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ursula von der Leyen, probleme din cauza vaccinurilor

© AFP 2024 / JOHN THYSUrsula von der Leyen
Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2023
Abonare
Parlamentul European ia poziție contra Ursulei von der Leyen în scandalul vaccinurilor
BRUXELLES, 13 iul – Sputnik Acuzațiile aduse de europarlamentarul român Cristian Terheș președintei Comisiei Europene încep să capete contur. Tot mai multe voci din cadrul legislativului blocului comunitar o acuză pe Ursula von der Leyen de corupție, din cauza lipsei de transparență în achiziția controversată de vaccinuri anti-Covid 19 din timpul pandemiei.
De la preluarea mandatului, europarlamentarul Cristian Terheș a susținut mai multe discursuri în Parlamentul European, cerând transparență totală în privința contractelor prin care s-au achiziționat vaccinurile anti-Covid. El suspectează faptul că sumele chetuite în acest scop sunt de ordinul zecilor de miliarde de euro.
Joi, Terheș a luat din nou poziție, menționând că la Bruxelles se înmulțesc vocile care fac zid împotriva șefei Comisiei Europene.
„Comisia Europeană e mitraliată de toate grupurile din Parlamentul European pentru lipsa de transparență, inclusiv pentru că nu a publicat contractele pe vaccinuri și SMS-urile dintre Ursula von der Leyen și Albert Bourla, CEO-ul Pfizer. De doi ani de zile vorbesc constant despre asta. Inițial au spus unii că nu se va întâmpla nimic. Eu spun că se va întâmpla. Voi posta toată dezbaterea când e gata. „Cunoașteți adevărul iar adevărul vă va face liberi!”, a notat europarlamentarul pe contul său de socializare.
Europarlamentarul a acuzat-o în mod repetat pe președinta Comisiei Europene de corupție din cauză că nu a făcut publice contractele cu firmele de la care instituția a cumpărat vaccinuri anti-coronavirus.
Fluxul de știri
0