Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO interesat de ”robustețea” Republicii Moldova

© Photo : Mircea GeoanăMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 13.07.2023
Abonare
Mircea Geoană vrea o Republică Moldova mai ”robustă”. Intervievat de Agerpres, secretarul general adjunct al NATO, a vorbit despre Republica Moldova și a felicitat actualul regim de la Chișinău pentru orientarea pro-Occidentul colectiv.
BUCUREȘTI, 13 iul -Sputnik. În opinia adjunctului de la NATO, Republica Moldova devine un obiectiv important al intereselor alianței nord- atlantice, acesta făcând legătură între nevoie de ”protecție NATO” și procesul de aderare, impulsionat de Chișinău, spre Uniunea Europeană.
De aceea NATO, reacționează cu un ”paragraf robust”, în unul din comunicatele de după summitul de la Vilnius, dar și cu o echipă, desigur și ea robustă, de specialiști care să instruiască Chișinăul întru reziliență.
”Susţinem Republica Moldova. E un partener de 30 de ani cu noi, cu NATO, este un partener comun NATO şi Uniunea Europeană. Noi am trimis la Chişinău o echipă de profesionişti de top pe probleme de rezilienţă, care vor furniza opinii şi recomandări pentru autorităţile de la Chişinău, pentru a avea o viziune mai integrată, mai modernă, mai robustă a rezilienţei sale. Evident, noi respectăm neutralitatea constituţională a Republicii Moldova”, a mai spus Geoană despre regimul de la Chișinău, într-un interviu pentru Agerpres.
Fluxul de știri
0