Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

SUA percep Ucraina ca o sursă de adopție a copiilor - Ministerul rus de Externe

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Accesați arhiva multimediaГерб РФ на здании министерства иностранных дел в Москве
Герб РФ на здании министерства иностранных дел в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2023
Abonare
Ministerul de Externe al Rusiei: SUA tratează Ucraina ca pe o sursă de adopție internațională a copiilor.
CHIȘINĂU, 12 iul – Sputnik. Preocuparea ostentativă a Washingtonului cu privire la situația copiilor din zona operațiunii speciale are legătură cu atitudinea SUA față de Ucraina, ca sursă de adopție internațională a copiilor, a declarat Ministerul de Externe al Rusiei, citat de RIA Novosti.
„Preocuparea ostentativă a Washingtonului cu privire la situația copiilor din zona operațiunii militare speciale are legătură cu faptul că autoritățile americane percep Ucraina ca pe una dintre principalele surse de adopție internațională a copiilor”, este menționat în comunicatul publicat site-ul MAE al Federației Ruse.
Instituția diplomatică a Rusiei a adăugat de asemenea că încercările SUA de a se poziționa drept „principali apărători ai drepturilor copiilor” nu sunt susținute nici de lege, nici de practică.
MAE rus a amintit că procesul de adopție în SUA este netransparent, corupt și „supus conjuncturii politice neocoloniale”.
„Este regretabil că, în procesul de adopție a copiilor ruși de către cetățeni americani, au existat numeroase cazuri de încălcări grave ale drepturilor cetățenilor minori ai Rusiei”, a menționat MAE.
Ministerul de Externe al Federației Ruse a mai precizat că această practică este interzisă din 2013.
Instituția a menționat că problema încălcării drepturilor copiilor în procesul de adopție internațională în SUA este reflectată într-un raport corespunzător.
Fluxul de știri
0