România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România: sindicaliștii din sănătate ies la protest

© AP Photo / Vadim GhirdaSindicaliştii români din Educație au protestat în Piaţa Victoriei din București
Sindicaliştii români din Educație au protestat în Piaţa Victoriei  din București - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2023
Abonare
Miting de protest al sindicaliștilor din sistemul sanitar în fața guvernului României, în contextul creșterii nemulțumirilor angajaților de la stat pe fondul crizei economice și al inflației ”stabilizate” în rău.
BUCUREȘTI, 12 iul -Sputnik. Federaţia „Solidaritatea Sanitară” anunţă desfăşurarea unui nou miting naţional al lucrătorilor din sănătate, miercuri, începând cu ora 11:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. La protest sunt aşteptaţi să participe peste 5.000 de angajaţi.
Revendicările susţinute de protestatari au ca scop obţinerea unor drepturi de natură salarială şi introducerea unor măsuri de reformă în desfăşurarea activităţii angajaţilor din sănătate. Solicitările de natură salarială sunt ivite pe fondul unei reduceri dramatice a salariilor reale (a puterii de cumpărare a salariului) din cauza inflaţiei, amplificată de un val de scădere a veniturilor salariale ivit în tot mai multe unităţi. Ele vizează în special drepturi fundamentale, prevăzute în actuala lege a salarizării, de care angajaţii sunt lipsiţi în mod abuziv, precizează Federaţia.
Potrivit sindicatului, ”protestul este desfăşurat în contextul unei scăderi fără precedent a încrederii angajaţilor din Sănătate în Guvern, accentuată de „Ordonanţa amăgirilor” (OUG nr. 63/2023)”.
Брифинг премьер-министра Румынии Николае Чукэ и премьер-министра Молдовы Дорина Речана в Кишиневе, 23.03.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 11.06.2023
România
Guvernul Ciucă prezintă soluția pentru oprirea grevei din învățământ
Fluxul de știri
0