România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis se arată încântat de Summit-ul de la Vilnius

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2023
Abonare
Klaus Iohannis anunță măsuri fără precedent ale NATO pentru Marea Neagră și se comportă de parcă ar fi meritul lui personal
BUCUREȘTI, 12 iul - Sputnik. Președintele Klaus Iohannis a remarcat că este pentru prima dată când Marea Neagră este specificată separat în concluziile unui summit NATO, ceea ar oferi multiple beneficii României.
”Am abordat noi posibilități de cooperare în cadrul NATO și în relație cu partenerii pentru a dezvolta noi capabilități. Demersurile acestea revitalizează industria de apărare, inclusiv industria de apărare din România.
Trebuie să ne întărim apărarea aeriană. De aceea am decis să construim în România un hub pentru piloții de F16. Va fi disponibil pentru aliații din NATO, dar și pentru piloții ucraineni”, a spus Iohannis, ca și cum asta ar folosi României.
El spune că a făcut încă un pas spre a atrage atenția NATO spre bazinul Mării Negre și că în comunicatul NATO, se menționează, la solicitarea României, efortul de navigație pe Marea Neagră.
”Este prima dată când Marea Neagră beneficiază de un paragraf distinct într-un comunicat final al unui summit NATO, ceea ce arată importanța acestei zone”, s-a mai lăudat Iohannis.
Fluxul de știri
0