Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Recean a vorbit patetic în fața absolvenților care mâine ar putea pleca din țară

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2023
Abonare
Însă nici premierul Recean, nici președintele Maia Sandu și niciun alt exponent al actualei guvernări nu răspunde la cea mai dureroasă întrebare legată de Moldova: procesul continuu de depopulare a țării.
CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Premierul moldovean Dorin Recean i-a îndemnat pe absolvenții Academiei de Studii Economice din Moldova să continue să învețe pentru a deveni mai buni în ceea și-au propus să realizeze în viață. Acesta a mai spus că țara are nevoie de profesioniști și de oameni capabili să producă schimbări majore în societate, să sporească productivitatea și să pună umărul la dezvoltarea economiei naționale.
„Or, economia crește dacă există productivitate și competitivitate”, a spus premierul Dorin Recean, citat de serviciul de presă al guvernului.
Însă nici premierul Recean, nici președintele Maia Sandu și niciun alt exponent al actualei guvernări nu răspunde la cea mai dureroasă întrebare legată de Moldova: procesul continuu de depopulare a țării.
În afară de exprimarea de îngrijorări, de invitarea teoretică a moldovenilor să revină acasă, programe serioase în acest sens și măsuri concrete azi nu poate raporta nimeni. Nici actualii și nici foștii guvernanți.
Ce se va alege din Moldova dacă ritmul actual de plecare a oamenilor se va menține în următoarele două decenii?
Câți dintre studenții ASEM, cărora Recean le-a furnizat îndemnuri și sfaturi gratuite se vor regăsi pe piața internă a Moldovei și câți dintre ei vor lua calea străinătății, fiind forțați s-o facă din cauza a ceea ce numesc unii „lipsă de perspective acasă”?
Iată o problemă fundamentală care trebuie discutată foarte serios, fără speculații, cum procedează PAS, fără monologuri, fără propagandă, ci cu toată societatea, responsabil, sincer și cu asumarea de sarcini care fac posibile soluțiile.
O casă la țară - Sputnik Moldova, 1920, 26.03.2019
Societate
Depopularea Moldovei: De ce satele încet-încet, dar sigur, devin pustii
Fluxul de știri
0