Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Preşedintele Chinei salute progresul relaţiilor dintre China şi Rusia

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин провел переговоры с председателем КНР Си Цзиньпином
Президент РФ В. Путин провел переговоры с председателем КНР Си Цзиньпином - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2023
Abonare
Preşedintele Xi Jinping spune că China și Rusia trebuie să urmărească reforma guvernării globale protejând interesele țărilor în curs de dezvoltare
BUCUREŞTI, 11 iul - Sputnik. Progresul continuu în relațiile dintre China și Rusia este rezultatul alegerii lor strategice, care se bazează pe interesele fundamentale ale ambelor țări, a declarat președintele chinez Xi Jinping.
„Dezvoltarea relațiilor ruso-chineze este alegerea strategică, bazată pe interesele fundamentale ale ambelor țări”, a spus Xi în timpul întâlnirii sale cu președinta Consiliului Federației (camera superioară a parlamentului rus), Valentina Matviyenko, luni, la Beijing.
Liderul chinez a mai declarat că China și Rusia trebuie să rămână pe drumul cel bun, urmărind reforma guvernării globale, protejând interesele țărilor în curs de dezvoltare.
„Ambele părți trebuie să consolideze mijloacele de comunicare și cooperare în [cadrul] mecanismelor multilaterale, cum ar fi Organizația de Cooperare din Shanghai [SCO] și BRICS, să mențină calea corectă în continuarea reformei guvernării globale și să protejeze interesele comune ale țărilor cu piețele emergente, precum și ale țărilor în curs de dezvoltare”, a spus el.
Matviyenko, însoțit de o delegație de parlamentari și senatori ruși, se află într-o vizită în China în perioada 9-12 iulie. Anterior, ea s-a întâlnit cu președintele Comitetului permanent al Congresului Național al Poporului Chinez, Zhao Leji.
Fluxul de știri
0