Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Olesea Stamate, o nouă inițiativă represivă împotriva celor de la partidul Șor

Olesea Stamate - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2023
Olesea Stamate
Abonare
Deputatul PAS, Olesea Stamate, a anunțat astăzi ca a înregistrat o nouă inițiativă legislativă cu care să pună în aplicare un mecanism de prevenție după declararea neconstituțională a unui partid politic
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Președintele Comisiei juridice, numiri și imunități a Parlamentului, Olesea Stamate, propune un nou proiect de lege prin care să poată fi pusă în aplicare hotărârile instanțelor care au decis scoaterea în afara legii a unor partide politice.
„Astăzi a fost înregistrat un proiect de lege care vine să pună în aplicare un mecanism de prevenție, ce rezultă din declararea neconstituțională a unui partid politic”, anunță Olesea Stamate într-o postare pe profilul său pe una din rețele de socializare.
Ea consideră că această inițiativă legislativă este una oportună și justificată prin legiferarea de către Parlament a unei restricții asupra dreptului de a fi ales și anume în cazul persoanelor care ocupau funcții elective sau care erau pe listele de candidați supleanți din partea partidului politic declarat neconstituțional.
„Nu pot fi alese: [...] pe o perioadă de 3 ani de la data pronunțării hotărârii Curții Constituționale privind declararea neconstituționalității unui partid politic, persoanele care la acel moment erau membri ai organului executiv al partidului politic declarat neconstituțional, persoanele care ocupau funcții elective sau care erau pe listele de candidați supleanți din partea partidului politic declarat neconstituțional”, mai menționează deputatul PAS.
Fluxul de știri
0