România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Liber la zahărul ucrainean pe piața românească

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaСахар, архивное фото
Сахар, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 11.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În contextul în care producția românească de zahăr s-a prăbușit, românii mizează pe zahărul ucrainean, uneori ambalat ca „zahăr de Bod”, românesc.
BUCUREȘTI, 11 iul -Sputnik. Ucraina a reluat exporturile de zahăr către România. Se așteaptă să intre 20 de mii de tone de zahăr pe piața românească până pe 15 septembrie.
Exportul de zahăr a fost reluat în Ucraina în urma unei decizii guvernamentale. Inițial, decizia de suspendare a acestor exporturi a fost instituită până pe 15 septembrie, dar Executivul de la Kiev a revenit asupra măsurii, stabilind o cotă pentru transporturile cu destinația România, anunță Agrointel.
Cabinetul de Miniștri a decis să permită din nou exportatorilor să trimită zahăr pe pieța din România. Până pe 15 septembrie, volumul este stabilit la nivelul de 20.000 de tone, potrivit reprezentantul Cabinetului de Miniștri din Rada Supremă, Taras Melnychuk.
Guvernul la la Kiev a făcut o serie de modificările la cotele de export pentur mărfurile care sunt supuse licențirii prin Hotărârea Consiliului de de miniștri al Ucraine din 27.12.2022 nr. 1466.
În ședința din 30 mai, Guvernul de la Kiev a interzis exportul de zahăr din Ucraina, stabilind o cotă zero în perioada 5 iunie – 15 septembrie 2023.
Fluxul de știri
0