Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Musteață: a fost destructurată o rețea de „spionaj rusesc”

© Sputnik / Rodion ProcaAlexandru Musteață
Alexandru Musteață - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2023
Abonare
Șeful SIS anunță că în prezent trei persoane se află sub învinuire. Este vorba de doi cetățeni ai Federației Ruse și cetățeanul Republicii Moldova, care este anunțat în căutare.
CHIȘINĂU, 10 iul – Sputnik. Un cetățean al Republicii Moldova, recrutat de Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse este acuzat de trădare de patrie, a anunțat azi șeful SIS, Alexandru Musteață.
Dacă moldoveanului i se va demonstra vinovăția, acesta riscă de la 12 până la 20 de ani de închisoare.
Totodată, șeful SIS anunță că în prezent trei persoane se află sub învinuire. Este vorba de doi cetățeni ai Federației Ruse și cetățeanul Republicii Moldova, care este anunțat în căutare.
Este interesant faptul că dosarul, potrivit mai multor surse, e încă din anul 2020, dar la briefingul de azi șeful SIS Mustață l-a prezentat de o manieră care îi lasă impresia omului ne atent că ar fi vorba mai că despre o realizare la care ar fi pus umărul inclusiv cel care a citit comunicatul de presă de la tribuna SIS.
De asemenea, precum observă mai mulți experți, Musteață, spre deosebire de precedenții șefi ai SIS, tot caută pretexte de a apărea în fața societății cu sau fără declarații, ceea ce nu este cel mai indicat lucru pentru conducătorul unui serviciul în a cărui activitate discreția maximă este un element fundamental.
Și un alt detaliu interesant și simptomatic este suspiciunea că persoanele vizate în acest dosar ar lucra pentru serviciile ruse. Musteață a precizat că există principiul prezumției nevinovăției, dar accentul pe FSB se înscrie perfect în logica politicii interne și externe a Moldovei condusă de PAS, care constă în arderea cât mai multor poduri în relațiile cu Moscova și în stricarea atmosferei pentru cât mai multe platforme de dialog posibile moldo-ruse.
Așa dar, timpul va arăta ce se ascunde cu adevărat atât în spatele acestui dosar, cât și în spatele altor acțiuni politice ale Chișinăului condus de PAS, partid în care domină oamenii formați în structurile lui Soros.
Sediul SIS - Sputnik Moldova, 1920, 01.03.2023
Societate
SIS ne va putea filma chiar și în toaletă?
Fluxul de știri
0