Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden a acuzat China că încearcă să înlăture SUA de pe piedestal

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaВыступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали
Выступление президента США Д. Байдена в рамках саммита G20 на Бали - Sputnik Moldova, 1920, 10.07.2023
Abonare
Biden: China încearcă să înlăture SUA de pe piedestalul principalei puteri economice și militare
CHIȘINĂU, 10 iul - Sputnik. Președintele american Joe Biden a declarat într-un interviu pentru CNN că crede că este posibil să se construiască contacte de lucru cu China, care să beneficieze ambele țări în viitor.
„Cred că există o modalitate de a rezolva (dificultățile dintre țări) și, de asemenea, de a construi o relație cu China care va aduce beneficii ambelor țări”, a spus Biden într-un interviu pentru CNN, care a fost publicat duminică.
Liderul american și-a exprimat, de asemenea, încrederea că președintele chinez Xi Jinping se străduiește să înlăture Statele Unite de pe piedestalul principalei puteri militare și economice din lume.
„Sunt sigur că vrea cea mai mare economie din lume și cele mai mari capacități militare”, a spus Biden.
Biden a mai spus că nu vede dorința Chinei de război sau conflict cu Statele Unite sau ambițiile de a-și extinde teritoriul.
Fluxul de știri
0