Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Le Monde: Un singur pas al SUA a arătat cât de mult le este frică de Putin

© Ukrainian Presidential Press OfficeDrapele SUA și Ucrainei
Drapele SUA și Ucrainei - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2023
Abonare
Le Monde: Aprovizionarea SUA cu muniții cu dispersie pentru Ucraina a recunoscut slăbiciunea în fața Rusiei
BUCUREȘTI, 9 iul -Sputnik. Decizia SUA de a furniza Ucrainei muniții cu dispersie expune teama față de Rusia și slăbiciunea Casei Albe, scrie Le Monde .
"Chiar dacă presupunem că Forțele Armate ale Ucrainei pot lupta pe picior de egalitate cu Rusia, pericolele asociate cu aceasta sunt evidente. Deoarece luptele au loc în Ucraina, cetățenii săi sunt cei care vor suferi constant din cauza acestor muniții", se arată în articol.
Casa Albă a recunoscut că a decis să facă un astfel de pas, întrucât arsenalele americane sunt deja epuizate, explică autorul.
În urmă cu două zile, Pentagonul a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care includea pentru prima dată obuze de artilerie de tip DPICM de 155 mm. Acestea sunt muniții cu dispersie interzise de o convenție internațională care a fost ratificată de 123 de țări, dar nu de SUA și Ucraina.
Potrivit armatei ruse, Forțele Armate ale Ucrainei au folosit deja muniții cu dispersie pentru bombardarea Donbass-ului . După cum a remarcat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării, Igor Konașenkov , aceasta indică faptul că sarcina trupelor ucrainene este de a ucide cât mai mulți civili.
Fluxul de știri
0