Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Fundația Soros ”intră la apă”

© AFP 2023 / Brendan SmialowskiGeorge Soros, Chairman of Soros Fund Management, listens during a seminar titled "Charting A New Growth Path for the Euro Zone" at the annual International Monetary Fund and World Bank meetings September 24, 2011 in Washington, DC.
George Soros, Chairman of Soros Fund Management, listens during a seminar titled Charting A New Growth Path for the Euro Zone at the annual International Monetary Fund and World Bank meetings September 24, 2011 in Washington, DC. - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
I-a priit vizita la papă? Alexander Soros, fiul și moștenitorul fundației lui George Soros, Open Society Foundation, are intenția de a reduce cu 40% personalul (de peste 800 de angajați în peste 20 de țări) al fundației.
BUCUREȘTI, 9 iul -Sputnik. Un val de ”reforme” va restructura puternica fundație Open Society, prin intermediul căreia familia Soros a influențat puternic viața politică și socială din SUA, dar și din multe alte state ale lumii. Alexander Soros, fiul și moștenitorul magnatului George Soros, vrea o regândire radicală atât a organizației cât și a felului în care organizația alege și finanțează proiecte.
Schimbarea către un „nou model” de funcționare a fundației este menită să maximizeze banii de granturi ai fundațiilor, se arată în declarația OSF, și „să creeze o cultură a „oportunismului strategic”.” Cu toate acestea, lipsa de detalii despre noul plan ar putea oferi hrană celor care consideră că Soros are o putere de nerefuzat.
Să vedem cum o să sufere anumiți politicieni din România și Republica Moldova, cunoscută fiind influența puternică a fundației asupra politicii interne din cele două țări est-europene.
Fluxul de știri
0