Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

BBC lăsat fără acreditare în Siria

© SputnikТелевизионный пульт
Телевизионный пульт - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2023
Abonare
Siria anulează acreditarea BBC pentru campania tendențioasă și înșelătoare, potrivit guvernului, de a denigra autoritățile de la Damasc.
BUCUREȘTI, 9 iul -Sputnik. Ministerul sirian al Informaţiilor a declarat că radiodifuzorul nu a respectat „standardele profesionale”, după ce un reportaj recent al BBC a sugerat o legătură între comerţul cu o amfetamină numită Captagon şi familia preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
BBC a declarat că a oferit jurnalism imparţial şi independent. „Vorbim cu oameni din tot spectrul politic pentru a stabili faptele”, a declarat un purtător de cuvânt al BBC.
SUA, Marea Britanie şi Uniunea Europeană au acuzat guvernul sirian de producerea şi exportul drogului şi au enumerat apropiaţi ai lui Assad ca fiind personaje cheie.
În declaraţia sa, guvernul sirian nu s-a referit în mod specific la raportul Captagon. Acesta a afirmat că, de la începutul războiului civil din Siria, în 2011, BBC a furnizat ocazional „informaţii subiective şi false”. Acesta a adăugat că BBC a fost avertizat „de mai multe ori”, dar „a continuat să difuzeze rapoartele sale înşelătoare bazate pe declaraţii… ale entităţilor teroriste şi ale celor ostile Siriei”.
BBC a precizat că va „continua să ofere ştiri şi informaţii imparţiale publicului nostru din întreaga lume arabă”.
Fluxul de știri
0