România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Bătrâni torturați în azile din România: guvernul reacționează

© Sputnik / OsmatescoВизит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев
Визит премьер-министра Румынии Марчела Чолаку в Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 09.07.2023
Abonare
Premierul român își bagă miniștrii duminică în ședință. Premierul Marcel Ciolacu va avea o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor torturaţi în azile.
BUCUREȘTI, 9 iul -Sputnik. Potrivit unui comunicat al Guvernului, la discuţii vor participa ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat.
Prim-ministrul Marcel Ciolacu anunţase intenţia de a convoca întâlnirea de lucru încă de vineri, în debutul şedinţei de Guvern.
"Duminică solicit o întâlnire la Guvernul României cu ministrul de Interne, ministrul Muncii, ministrul Justiţiei, ministrul Sănătăţii şi ministrul Dezvoltării şi toţi preşedinţii de autorităţi cu atribuţii de control. Vreau cât mai urgent să redăm încrederea românilor în instituţiile statului român", declara Marcel Ciolacu.
Se remarcă absența Gabrielei Firea de pe lista celor convocați de premier, ceea ce poate alimenta speculația că acest scandal, provocat de dezvăluirile cu privire la tratamentele inumane la care au fost supuși bătrâni în niște aziluri private, ar putea să fie instrumentalizat pentru lichidarea politică a acesteia.
Fluxul de știri
0