Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova: Occidentul pune presiune pe partenerii Rusiei în problema armelor pentru Kiev

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2023
Abonare
Zaharova: Occidentul pune presiune asupra partenerilor Rusiei în problema armelor sovietice pentru Kiev
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Partenerii Rusiei din CSI, CSTO și BRICS sunt sub presiune asupra furnizării de arme rusești și în stil sovietic către Kiev, astfel de livrări vor deveni în orice caz cunoscute și vor avea un impact negativ asupra relațiilor cu Federația Rusă, a declarat Maria Zaharova.
Într-o declarație postată pe site-ul ministerului de externe al Federației Ruse, ea a menționat că au existat rapoarte în mass-media despre „vânătoarea” țărilor occidentale din întreaga lume pentru arme, inclusiv cele rusești și sovietice, precum și despre exercitarea presiunii asupra țărilor care dețin aceste arme pentru a aproviziona Kievul.
„Pe lângă statele partenere și țările satelit ale NATO și UE ... chiar și aliații și partenerii Rusiei din CSTO, CSI, SCO și BRICS sunt sub presiune”, a spus Zaharova, comentând eforturile țărilor occidentale de a achiziționa arme din țări terțe pentru Kiev.
„Livrările relevante... în orice circumstanțe vor deveni cunoscute și vor avea cel mai negativ impact asupra perspectivelor relațiilor bilaterale cu Federația Rusă”, a subliniat ea.
Fluxul de știri
0