România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Se reaprinde conflictul de la cimitirul din Valea Uzului?

CC BY-SA 4.0 / 1977Viking / Cimitir militar Valea Uzului din Primul Razboi MondialCimitirul Internațional al Eroilor, Valea Uzului
Cimitirul Internațional al Eroilor, Valea Uzului - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organizaţia „Calea Neamului” și mai multe organizații naționaliste românești, se pregătesc ca sâmbătă să amplaseze în cimitirul militar din Valea Uzului 150 de cruci de lemn în locul crucilor de beton îndepărtate.
BUCUREȘTI, 8 iul -Sputnik. Mai multe organizații naționaliste românești vor să „restaureze” crucile din cimitirul de la Valea Uzului, ce fuseseră scoase în urma unei hotărâri a instanțelor din România.
Mihai Tîrnoveanu, liderul organizaţiei “Calea Neamului”, care a fost de mai multe ori organizatorul unor evenimente de comemorare româneşti în cimitirul militar, a anunţat pe pagina sa de pe social media că împreună cu susţinătorii săi se pregătesc ca sâmbătă, de la ora 14, să amplaseze 150 de cruci de lemn în cimitirul militar din Valea Uzului.
Acesta a publicat şi o poză cu crucile, despre care a precizat că au fost realizate la Sfântu Gheorghe. Tîrnoveanu a publicat şi un număr de cont bancar pentru ca susţinătorii să poată face donaţii care să acopere costurile de transport ale crucilor către cimitirul militar.
De asemenea, s-au anunțat autocare cu susținători din mai multe părți ale țării, m,ai multe organizații civice, precum ”Starea de Libertate” sau ”Frăția Sfântului mucenic Gheorghe”, anunțând solidaritatea și participarea.
Primarul localităţii Sânmartin speră că autorităţile române îşi vor face treaba și vor împiedica amplasarea crucilor.
Senatoarea Diana Șoșoacă și partidul ei, SOS România, au atras atenția asupra riscului creșterii tensiunilor interetnice și a îndemnat la calm și discuții.
Fluxul de știri
0