Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Olanda: se încheie ”epoca Rutte”?

© AFP 2023 / Olaf KraakПремьер-министр Нидерландов Марк Рютте улыбается во время футбольного матча на арене Йохана Кройффа в Амстердаме
Премьер-министр Нидерландов Марк Рютте улыбается во время футбольного матча на арене Йохана Кройффа в Амстердаме - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
S-a încheiat epoca Rutte, a puternicului, atât în Olanda cât și la nivelul UE, prim-ministru olandez, care conduce executivul olandez de peste 12 ani? Aceasta este întrebarea căreia i se va găsi răspuns la alegerile anticipate.
BUCUREȘTI, 8 iul -Sputnik. Premierul Rutte, o ”mână forte” atât în politica olandeză cât și în cea a UE dar și un adept puternic al ”valorilor europene”, a pierdut puterea în Olanda, țară care pornește pe drumul alegerilor anticipate.
Cabinetul Țărilor de Jos condus de Mark Rutte a căzut. Dizolvarea coaliției guvernamentale va duce la declanșarea de alegeri anticipate, probabil în toamna acestui an.
Ce urmează? Majoritatea sondajelor de opinie plasează în frunte Mișcarea Cetățenilor Fermieri (BBB, dreapta populistă), condus de Caroline van der Plas, care s-a plasat deja în frunte în alegerile locale din martie.
Pe locul 2 se găsește partidul Liberal (VVD), al premierului Mark Rutte iar pe locul al treilea în sondaje este situat Partidul Libertății (PVV), condus de Geert Wilders, partid suveranist, cunoscut pentru poziția sa anti-imigrație și anti-Islam.
Fluxul de știri
0