Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: Perspectiva NATO pentru Kiev amenință cu un al treilea război mondial

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaПленарное заседание "Предпринимательство в новой экономической реальности"
Пленарное заседание Предпринимательство в новой экономической реальности - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2023
Abonare
Președintele SUA Joe Biden face semn guvernului ucrainean cu perspectiva aderării la NATO, implementarea unui astfel de scenariu ar însemna un al treilea război mondial, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev.
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Comentând declarațiile recente ale președintelui american Joe Biden, Dmitri Medvedev, șef adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat pe canalul său Telegram că liderul american face semn regimului de la Kiev cu o perspectivă NATO, a cărui implementare înseamnă un al treilea război mondial, și nu a exclus versiunea că „a decis să plece cu grație, provocând Armaghedonul nuclear și luând cu el jumătate din umanitate în lumea cealaltă”.
Biden a spus că la o întâlnire cu omologul rus Vladimir Putin în urmă cu doi ani, acesta a refuzat să ofere garanții de neparticipare a Ucrainei la NATO . El a mai spus că decizia de a transfera muniții cu dispersie în Ucraina i-a fost luată cu mare dificultate, dar, potrivit acestuia, ucrainenii au nevoie de astfel de proiectile pentru succesul operațiunii lor ofensive.
"Apoi, însă, a fugit rușinos din Afganistan. Apoi, pentru a-și ascunde rușinea, a ruinat economia Europei. Ulterior, livrând sute de tone de arme Ucrainei, a declanșat un conflict prelungit extrem de periculos cu Rusia, ca urmare din care regimul de la Kiev distruge rămășițele țării sale. Acum el, după ce a epuizat toate resursele, promite bombe cu dispersie și îi cheamă din nou pe neonaziștii de la Kiev cu perspectiva NATO, a cărui realizare înseamnă un al treilea război mondial", a scris Medvedev. pe canalul său Telegram.
Şeful adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei s-a întrebat de ce face Biden asta.
"Cea mai ușoară cale este să ne gândim că acesta este cursul oricărui lider american și al guvernului profund al SUA: să domine și să limitezi alte țări. Mai ales pe cele atât de încăpățânate ca a noastră", a spus Medvedev.
"De asemenea, puteți spune că este un bătrân bolnav care suferă de demență severă. Nu știe ce face. Trump și o parte semnificativă a americanilor țipă despre asta. Sau poate totul este diferit? Poate bunicul pe moarte, obsedat de fanteziile nesănătoase, tocmai s-a hotărât să plece frumos, provocând un Armaghedon nuclear și luând cu ei jumătate din umanitate în lumea cealaltă...”, a conchis el.
Fluxul de știri
0