Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Biden l-a avertizat pe Xi Jinping după întâlnirea acestuia cu Vladimir Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaВстреча президента РФ В. Путина с председателем КНР Си Цзиньпином
Встреча президента РФ В. Путина с председателем КНР Си Цзиньпином - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2023
Abonare
Biden l-a avertizat pe Xi Jinping despre dependența Chinei de Occident după întâlnirea sa cu Putin
CHIȘINĂU, 8 iul - Sputnik. Președintele american Joe Biden l-a sfătuit pe liderul chinez Xi Jinping, după întâlnirea acestuia cu omologul său rus Vladimir Putin, să „aveți grijă”, deoarece China depinde de investițiile occidentale, a transmite Reuters, citând din comunicatul emis de Casa Albă.
"I-am spus (lui Xi Jinping - nota Ed.): aceasta nu este o amenințare. Aceasta este o observație", a spus el.
Biden a adăugat că de la începutul conflictului din Ucraina, 600 de corporații americane au părăsit Rusia, iar economia chineză este acum și mai dependentă de Occident decât era cea rusă.

Președintele chinez Xi Jinping a fost la Moscova în perioada 20-22 martie, la invitația președintelui rus Vladimir Putin. Liderii au discutat probleme de dezvoltare în continuare a cooperării dintre cele două țări. Vizita liderului chinez în Rusia a fost prima călătorie în străinătate după ce a fost reales în funcția de șef al statului pentru al treilea mandat.

În timpul vizitei, a fost semnată o declarație comună privind un plan de dezvoltare a domeniilor cheie ale cooperării economice ruso-chineze până în 2030.
Fluxul de știri
0