Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Apa potabilă din SUA nu e potabilă

© Sputnik / Rodion ProcaArsiță
Arsiță - Sputnik Moldova, 1920, 08.07.2023
Abonare
Apa potabilă din Statele Unite nu este chiar potabilă. Un procent important din apa consumată de cetățenii americani (5%), poate provoca infertilitate sau programe grave de sănătate.
BUCUREȘTI, 8 iul -Sputnik. Aproximativ 5% din apa potabilă din SUA este contaminată cu "substanțe chimice eterne" care ar putea duce la infertilitate, cancer și probleme hormonale, potrivit unui studiu USGS.
Studiul a testat 716 locații diferite din întreaga țară și a constatat că aproximativ 75 % din apa de la robinet din zonele urbane și 25 % din zonele rurale conțineau PFAS (substanțe alchilice per- și polifluoreice). Există peste 12.000 de tipuri de PFAS, iar studiul a testat doar 32 dintre acestea, deoarece nu toate pot fi detectate cu testele actuale. Printre zonele cu concentrații mai mari se numără Great Plains, Great Lakes, Coasta de Est și California Centrală și de Sud.
Conform metodologiei cercetării, specialiștii USGS au testat apa direct de la robinet și raportul a ajuns pe masa EPA (US Environmental Protection Agency) care a inițiat mai multe programe de reducere a substanțelor periculoase din apele potabile. Între acestea, un program de curățare a apei de băut pentru comunitățile dezavantajate a primit finanțare federală de 2 miliarde de dolari.
Fluxul de știri
0