Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vučić atrage atenția: situația în Kosovo se va agrava

© Sputnik / StringerАлександр Вучич
Александр Вучич - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2023
Abonare
Președintele Serbiei și-a informat cetățenii că situația din Kosovo și Metohia continuă să fie una tensionată și că autoritățile autoproclamatei republici de la Pristina, au susținerea Occidentului colectiv.
BUCUREȘTI, 7 iul -Sputnik. Președintele Serbiei, Aleksander Vučić a declarat că acțiunea de persecuţie și epurare etnică a poporului sârb din Kosovo şi Metohia este bine organizată de Pristina, planificată și susținută substanțial de către cercuri din comunitatea internațională.
”Ieri am avut o discuție cu reprezentantul european, Miroslav Lajcak, iar UE a încercat să insiste și să ceară un fel de detensionare. Serbia a îndeplinit absolut tot ce i s-a cerut pentru ca să se ajungă la ea, dar nu s-a ajuns, deoarece regimul de la Pristina nu dorește acest lucru”, a spus Vučić într-un discurs susținut oficial.
De asemenea, Vučić a atras atenția că următoarele atacuri duse de autoritățile autoproclamatei republici vor viza sistemul de sănătate, dar și Biserica Ortodoxă sârbă.
Fluxul de știri
0