Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Primarul Comratului supărat foc pe Guvern

© Sputnik / Maxim TopalSerghei Anastasov
Serghei Anastasov - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2023
Abonare
Autoritățile de la Comrat sunt revoltate de o decizie a Guvernului care pune în cârcă autorităților locale majorarea salariilor bugetarilor
CHIȘINĂU, 7 iul - Sputnik. Primarul Comratului, Serghei Anastasov, e revoltat din cauza deciziei Guvernului de a pune în cârcă autorităților locale majorarea salariilor bugetarilor.
„Trebuie să iau mijloace din fondul rutier și să le transmit la salarii. Ce să le spun locuitorilor, care sunt inundați, sau celor de la ambulanță, care nu poate ajunge la apel? Că nu vom construi drumuri si trotuare, ci o sa ne luăm salariile din banii oamenilor?”, întreabă revoltat primarul.
Administrația publică locală din Comrat e nevoită să plătească salarii din fondurile pentru drumuri.
„Sau să luăm credite ca să plătim salarii”, mai întreabă primarul de Comrat.
„Bugetul tuturor primăriilor constituie doar 10-15% din bugetul total al țării. Iar drumurile locale reprezintă aproximativ 60% din numărul lor total”, a mai declarat Anastasov.
Fondul rutier Comratului pentru 2023 e de 6 mln lei. Pentru creșteri salariale e nevoie de 7 milioane. Bani pentru salarii se iau chiar și de la amenajarea teritoriului.
Fluxul de știri
0