Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cotele de migranți ar putea distruge UE

© AP Photo / Armin WeigelMigrants
Migrants - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2023
Migrants
Abonare
Oficial maghiar: propunerea Uniunii Europene de repartizare obligatorie a migranților va duce, în cel mai bun caz, la o slăbire extremă a blocului și, în cel mai rău caz, va avea ca rezultat distrugerea întregului proiect
BUCUREŞTI, 7 iul - Sputnik. Președintele Parlamentului Ungariei, László Kövér, a declarat că propunerea Uniunii Europene de repartizare obligatorie a migranților va duce, în cel mai bun caz, la o slăbire extremă a blocului și, în cel mai rău caz, va avea ca rezultat distrugerea UE.
Kövér a spus că rădăcinile multor probleme actuale ale continentului datează din perioada schimbării regimului și sunt legate de dezintegrarea fostei ordini mondiale și de nerespectarea regulilor acceptate anterior. El a adăugat că, în ultimii ani, rezultatele deceniilor de procese latente, precum criza economică și migrația, au ieșit la suprafață și i-au depășit chiar și cele mai sălbatice coșmaruri.
Vorbind despre decizia privind un sistem de cote pentru distribuirea obligatorie a migranților, el a subliniat că nu există răspunsuri la întrebările legate de implementarea acestuia, cum ar fi modul în care vor fi selectate persoanele care urmează să fie relocate, cum vor fi ținuți în țară, și ce nivel de îngrijire ar primi.
„Este clar ca ziua că aceste întrebări nu primesc răspuns, dar nimănui nu-i pasă. Dar apoi trebuie să întrebi despre ce este vorba cu adevărat”, a spus Kövér. El a adăugat: „Dacă scopul nu este distrugerea UE, lucru pe care nu îl exclud, atunci scopul este cel puțin să slăbească UE până la punctul de haos incomensurabil și extrem”.
Fluxul de știri
0