Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Budapesta rămâne pe poziții în ceea ce privește cotele de migranți

© Sputnik / Alexey Filippov / Accesați arhiva multimediaМигранты в Москве
Мигранты в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 07.07.2023
Abonare
Ungaria rămâne ferm pe poziții cu privire la cotele obligatorii de migranți pe care Uniunea Europeană vrea să îi impună. Motivul principal este acela că o astfel de măsură nu va rezolva ci va agrava situația.
BUCUREȘTI, 7 iul -Sputnik. Șeful Cancelariei primului ministru maghiar, Gergely Gulyás, a declarat joi că Ungaria rămâne pe poziții în respingerea deciziei UE. El a mai spus că Ungaria va revizui anumite cheltuieli la cererea Bruxelles-ului, dar că nu se pune problema reducerii alocaţiilor familiale sau a eliminării reducerii cheltuielilor cu utilităţile pentru familii.
La şedinţa de miercuri a cabinetului, prim-ministrul a evocat principalele momente ale summit-ului UE de săptămâna trecută – a relatat ministrul. El a declarat: decizia privind migraţia, adoptată de Consiliul de Miniştri, este contrară acordului la care au ajuns anterior şefii de stat şi de guvern, potrivit căruia în privinţa problemei migraţiei se vor lua decizii în unanimitate. Prin urmare, guvernul ungar nu şi-a dat acordul la adoptarea deciziei care ar fi confirmat decizia luată de Consiliul de Miniştri la nivelul Consiliului European – a explicat ministrul.
El a subliniat că proiectul legislativ nu se referă doar la cote obligatorii şi la relocare, el prevede inclusiv examinarea de către Ungaria a cel puţin 10 000 de cereri de azil pe an. Pentru aceasta ar trebui să li se permită intrarea în ţară şi ar trebui înfiinţate tabere de primire – a adăugat el.
Ministrul a apreciat că aceste tabere de primire ar deveni rapid ghetouri de migranţi şi, conform prevederilor, nu ar putea fi tabere închise. Acest lucru ar reprezenta un risc foarte grav pentru securitatea şi sănătatea publică – a explicat el.
Gulyás a subliniat: ideea acestor tabere de primire echivalează cu desfiinţarea gardului de frontieră, deoarece oricine depune o cerere de azil la frontieră, ar trebui să i se permită să intre în ţară.
Ministrul a spus că toate guvernele responsabile din Europa Centrală, “unde societăţile sunt încă ferite de toate consecinţele migraţiei”, trebuie să facă totul pentru a opri intrarea în vigoare a “acestei reglementări complet absurde şi demenţiale”. Din acest motiv, prim-ministrul ungar a împiedicat adoptarea de către şefii de stat şi de guvern a unei declaraţii comune cu ocazia summit-ului UE.
Fluxul de știri
0