Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vizita comisarului european: de ce va veni Gentiloni la Chișinău

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaСаммит ЕС в Брюсселе
Саммит ЕС в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timpul vizitei de două zile, oficialul european se va întâlni cu președintele, șeful parlamentului și guvernului și câțiva miniștri.
CHIȘINĂU, 6 iul - Sputnik. Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, sosește în Moldova într-o vizită de două zile.
După cum a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Daniel Vodă, la un briefing cu o zi mai devreme, oficialul european va avea un program încărcat la Chișinău. Discuțiile sunt de așteptat să se concentreze pe problema asistenței macrofinanciare.
Paolo Gentiloni se va întâlni cu președintele Maia Sandu, președintele Parlamentului Igor Grosu, premierul Dorin Recean, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu și vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării Dumitru Alaiba.
„Sunt și alte întâlniri pe ordinea de zi a oficialului european, care cu siguranță vor fi anunțate în zilele următoare”, a spus Daniel Vodă.
În prima zi a vizitei va avea loc și o conferință de presă comună susținută de Paolo Gentiloni și Dorin Recean.
Fluxul de știri
0