Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Newsweek: CIA are o relație tot mai tensionată cu Zelenski

© AP Photo / Tom WilliamsУильям Джозеф Бёрнс
Уильям Джозеф Бёрнс
 - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2023
Abonare
O analiză Newsweek dă verdictul: CIA, nu Pentagonul se ocupă de susținerea militară. Ajutorul secret acordat Ucrainei este supravegheat de CIA, nu de armata americană. Pe de altă parte, consideră autorii, Zelenski e scăpat de sub control.
BUCUREȘTI, 6 iul -Sputnik. SUA este implicată până peste cap în susținerea regimului Zelenski, iar acest lucru este asumat de către toate instituțiile statului american, mai ales de către CIA, cu o lungă tradiție în susținerea și înarmarea unor regimuri politice.
"O mare parte din ceea ce face Washingtonul pentru a ajuta Ucraina este ținut secret - și o mare parte din ceea ce este în mod normal în domeniul armatei americane este executat de agenție. Tot ceea ce se face, inclusiv munca în interiorul Ucrainei însăși, trebuie să respecte limitele stabilite de Biden", potrivit articolului.
Șeful CIA, William Burns, a mers la Kiev de mai multe ori după începerea Operațiunii Militare Speciale. Washington Post a relatat anterior că Burns și Zelenski au avut o întâlnire secretă pentru a discuta planurile Kievului de a recâștiga controlul asupra teritoriului pierdut.
Pe de altă parte, CIA are o problemă: nu este sigură că Zelenski joacă conform cu interesele americane. Iar atacurile teroriste coordonate de ucraineni pe teritoriul rusesc, par să complice mult relația dintre cele două părți.
”CIA a învățat odată cu atacul asupra podului de peste strâmtoarea Kerci că Zelenski fie nu are controlul complet asupra propriei armate, fie nu vrea să știe despre anumite acțiuni ale acestora”, a spus una din sursele investigației Newsweek.
Fluxul de știri
0