Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lovitură pentru dolar: Argentina și-a plătit datoriile către FMI în yuanul chinezesc

© AFP 2024 / STRUn angajat al unei bănci chinezești numără bancnote de 100 de yuani și bancnote în dolari americani
Un angajat al unei bănci chinezești numără bancnote de 100 de yuani și bancnote în dolari americani - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2023
Abonare
Argentina a rambursat datorii în valoare de 2,7 miliarde USD, către Fondul Monetar Internațional (FMI) utilizând moneda chineză yuan și Drepturi Speciale de Tragere (DST).
Bruxelles, 6 iul – Sputnik. Plata datoriei către FMI în moneda chinezească a marcat o premieră în istoria Argentinei, care a apelat la yuan pentru rambursarea datorie externe. Banca Centrală a Argentinei a anunțat decizia de a include yuanul între monedele utilizate curent în sistemul bancar național, instituțiile financiare având dreptul să deschidă conturi de depunere în yuani.
În ultimul an, cooperarea financiară China-Argentinia a accelerat. Acest lucru se datorează dezvoltării sănătoase a relațiilor economice și comerciale bilaterale. În prezent, China este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai Argentinei. În 2022, volumul comercial bilateral a ajuns la 21,37 miliarde USD. În respect pentru opțiunile pieței, companiile din cele două țări au preferat să folosească monede naționale în afaceri și investiții, pentru a reduce costurile de schimb și riscurile ratelor valutare.
Acest lucru indică sfârșitul supremației dolarului în relațiile financiare internaționale.
Fluxul de știri
0