Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Budapesta spune ”Nem” Kievului

© AFP 2023 / ADEM ALTANPéter Szijjártó
Péter Szijjártó - Sputnik Moldova, 1920, 06.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ungaria nu va ceda și va bloca finanțările europene pentru regimul de la Kiev. Budapesta condiționează votul său de scoaterea băncii maghiare OTP de pe ”lista neagră”.
BUCUREȘTI, 6 iul -Sputnik. Ungaria nu va mai aproba nicio finanţare din partea UE privind livrarea de armament către Ucraina până când Kievul nu va scoate banca OTP de pe lista sponsorilor internaţionali ai războiului, a declarat marţi ministrul de externe, Péter Szijjártó.
Șeful diplomaţiei ungare a calificat drept revoltător, inacceptabil şi scandalos faptul că autorităţile ucrainene au inclus pe această listă, din motive false şi ridicole, cea mai mare bancă ungară, care are în portofoliul său conturile a aproximativ trei milioane de persoane.
„Am vrea să râdem pentru că sunt lucruri ridicole care sunt aduse în discuție, dar din moment ce situația este gravă, suntem mai degrabă îngroziți. Prin urmare, poziţia noastră este clară: atât timp cât OTP nu va fi scoasă de pe această listă, Ungaria nu va mai aproba nicio finanţare din partea UE privind livrarea de armament către Ucraina”, a precizat oficialul ungar, menţionând: „Nu vom fi de acord cu cele 500 de milioane de euro şi ar fi mai bine dacă nu s-ar propune niciun fel de finanţare privind noi livrări de armament”.
Fluxul de știri
0