Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Teritoriul României este utilizat activ pentru tranzitul armamentului pentru Ucraina

© Photo : Ambasada Federației Ruse în RomâniaValery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România
Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei în România - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ambsadorul rus la București, Velerii Kuzmin, într-un interviu pentru presa rusă a răspuns la mai multe întrebări ce ține de ultimele evenimente politice care s-au petrecut în România
CHIȘINĂU, 5 iul - Sputnik. Teritoriul României este utilizat activ pentru tranzitul armamentului pentru Ucraina din țări terțe, a declarat ambasadorul Rusiei la București Valerii Kuzmin.
„Autoritățile oficiale române evită cu insistență să vorbească despre acordarea oricărei asistențe militare Ucrainei. În același timp, teritoriul țării este utilizat în mod activ pentru tranzitul armamentului din țări terțe, ceea ce poate fi observat adesea literalmente cu ochiul liber. În nord-vestul României, compania germană Rheinmetall creează deja o întreprindere de reparații pentru restaurarea echipamentelor grele ucrainene avariate în lupte”, a spus el.
Ambasadorul a mai remarcat că posibila pregătire a piloților ucraineni pe avioane de vânătoare F-16 din România „deocamdată provoacă dubii”, întrucât Bucureștiul a achiziționat recent aceste aeronave din Portugalia și Norvegia și este puțin probabil că „dispune deja potențialul necesar”.
El a mai spus care va fi soarta diplomaților ruși care sunt nevoiți să părăsească ambasada după decizia luată de către autoritățile române.
„Ca urmare a reducerii drastice a cotei de personal diplomatic și administrativ al ambasadei, Bucureștiul va fi părăsit de fiecare al doilea diplomat rus și de doi din trei angajați tehnici”, a spus Valerii Kuzmin într-un interviu acordat presei ruse.
„Vom fi nevoiți să suspendăm activitatea Centrului Rus pentru Știință și Cultură, școala de la ambasadă fără perspectiva reluării activității acestora în viitorul previzibil și, de asemenea, să reducem la limită un șir de subunității administrativ-tehnice”, a menționat ambasdorul rus.
Cu toate acestea, potrivit ambasadorului rus, se va putea menține nucleul funcțional al misiunii diplomatice, care va asigura servicii consulare cetățenilor ruși, menținând contactele cu compatrioții și legăturile culturale și umanitare, deși într-un volum semnificativ redus.
Fluxul de știri
0