România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România ajută Republica Moldova

© Sputnik / OsmatescoDorin Recean și Marcel Ciolacu
Dorin Recean și Marcel Ciolacu - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2023
Dorin Recean și Marcel Ciolacu
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prima tranșă din ajutorul acordat Republicii Moldova de către România a fost deblocat, iar premierul Dorin Recean a mulţumit pentru acest ajutor
BUCUREȘTI, 5 iul - Sputnik. Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a venit cu un mesaj de mulțumire adresat Guvernului României pentru decizia de a debloca prima tranşă din acordul de 100 de milioane de euro cu R. Moldova.
„Săptămâna trecută Bucureștiul a aprobat o Hotărâre de Guvern prin care alocă 10 mln. de euro suplimentar din grantul de 100 mln. euro. Vreau să mulțumesc din nou Bucureștiului pentru acest ajutor”, a spus Recean în debutul ședinței Cabinetului de miniștri.
Premierul de la Chișinău a precizat că banii vor fi utilizați pentru achiziția autobuzelor școlare, dar și la finanțarea unor proiecte din programul „Satul european”.
Amintim că la data de 30 iunie, Guvernul României a aprobat în ședința de lucru Hotărârile de Guvern privind deblocarea primei tranşe din acordul de 100 de milioane de euro cu R. Moldova.
Acordul privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară dintre R. Moldova și România, care prevede un grant în sumă de 100 de milioane de euro, a fost semnat pe 11 februarie 2022, la ședința comună a Guvernelor de cele două maluri ale Prutului. Asistența nerambursabilă va fi oferită pe parcursul unei perioade de șapte ani. Anterior, autoritățile de la București au declarat că prima tranșă debursată va fi de 25 de milioane de euro și ar putea fi efectuată până la sfârșitul acestui an.
Fluxul de știri
0