Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Economia Rusiei se redresează

© Sputnik / Alexander Kazakov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2023
Vladimir Putin
Abonare
Starea economiei rusești este mai bună decât se aștepta anterior și va permite țării să își atingă toate obiectivele, a declarat miercuri președintele rus Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 5 iul – Sputnik. „Rezultatele noastre, cel puțin până acum, să zicem cu moderaţie, sunt mai bune decât se aștepta, mai bune decât prognozele. Acest lucru ne dă speranța că toate sarcinile vor fi îndeplinite așa cum le-am stabilit”, a spus președintele în timpul unei întâlniri cu premierul rus Mihail Mişustin, potrivit RT.
Politica economică responsabilă și echilibrată a guvernului a făcut posibilă combaterea presiunii externe, a spus Mişustin, adăugând că economia este acum în curs de redresare și creștere continuă. PIB-ul a crescut cu 0,5% în primele cinci luni ale acestui an, potrivit premierului, și se aşteaptă să crească cu peste 2% până la sfârșitul anului.
De asemenea, Mişustin a menţionat creșterea salariilor reale ale Rusiei, care s-au mărit cu 4,2% din ianuarie până în aprilie. În aprilie, salariile reale erau cu 10,4% mai mari față de aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce salariile nominale au crescut cu 11,4% în aceeași perioadă, a mai spus premierul.
Acesta a adăugat că guvernul va continua să facă eforturi pentru reducerea inflaţiei, care era de 3,4% la începutul lunii iunie și nu se aşteaptă să depășească o rată anuală de 5%.
Fluxul de știri
0