România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Iohannis a promulgat Legile Educaţiei

© Sputnik / StringerКлаус Йоханнис
Клаус Йоханнис - Sputnik Moldova, 1920, 05.07.2023
Abonare
Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, ieri, Legile Educației, cu promisiunea că învățământul din România se va schimba radical
BUCUREȘTI, 5 iul – Sputnik Klaus Iohannis a promulgat astăzi Legile Educației după ce Senatul, în calitate de cameră decizională, a adoptat, pe 22 mai, legea învăţământului preuniversitar şi legea învătăţământului superior. Legea învăţământului preuniversitar este menită să răspundă provocărilor existente şi viitoare, pentru ca educaţia să redevină temelia unei societăţi bazate pe valori, spunea ministrul Educației, Ligia Deca.
Ceremonia de semnare a decretelor de promulgare a Legilor Educaţiei a fost precedată de intonarea imnului şi urmată de un discurs citit de şeful statului, care nu a acceptat şi întrebări de la presă.
Iohannis a spus că România Educată, proiectul său de suflet și o prioritate a mandatelor sale, devine realitate și că Proiectul România Educată e un angajament îndeplinit. Educația bazată pe valori ajunge în centrul interesului public, iar legile pun bazele unei Românii conectate la prioritățile secolului 2, s-a lăudat Iohannis.
Fluxul de știri
0